Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Stratta met Chaumes en prei

Stratta met Chaumes en prei

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Chaumes

    150 g
  • oud brood

    250 g
  • preiwitten

    2
  • blokjes gerookt spek

    200 g
  • eieren

    6
  • melk

    30 cl
  • mosterd

    1 eetlepel
  • olijfolie

    1 eetlepel
  • klontje boter

    1
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Doe het in blokjes gesneden brood in een grote kom, overgiet met de lauwe melk en de losgeklopte eieren. Meng goed, dek af en laat minstens 2 u rusten.
  • Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
  • Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
  • Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
  • Serveer warm met een salade.

Tip : Alle restjes brood zijn geschikt : stokbrood, sneetjes brood, wit of grijs. Je kan ze al een dag eerder met de melk en de eieren mengen en in de koelkast laten weken.

A la une