Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Agur

    150 gram
  • verse tagliatelle

    250 gram
  • rode paprika's

    2 stuk(s)
  • olijfolie

    1 eetlepel(s)
  • melk

    10 cl
  • pijnboompitten

    50 gram
  • boter

    20 gram
  • tijmblaadjes

    1 koffielepel(s)
  • Paprikapoeder

  • Zout, peper van de molen

Voorbereiding

  1. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika’s en snijd ze in blokjes. Bak de paprika’s 3 minuten in olijfolie op een hoog vuur en zet die dan aan de kant.
  2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle ongeveer 3 minuten: de pasta moet “al dente” zijn. Giet de pasta af, voeg een beetje boter toe en houd warm.
  3. Doe de Saint Agur  in een pan en laat die op een zacht vuurtje smelten. Leng geleidelijk aan met melk en voeg dan de tijm, een snufje paprika en een beetje peper toe. Verwarm zonder aan de kook te brengen.
  4. Rooster intussen de pijnboompitten 1 minuut in een antiaanbakpan zonder boter/olie.
  5. Verdeel de pasta over de borden, overgiet met de saus en bestrooi met pijnboompitten. Versier de borden met rode paprikablokjes en bestrooi met een snufje paprikapoeder.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une