Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • poivre

  • sel fin

  • huile d'olive

  • farine

    1 cuillère(s) à soupe
  • pâte feuilletée

    1 stuk(s)
  • rode paprika(s)

    1 stuk(s)
  • tomate(s)

    2 stuk(s)
  • courgette(s)

    1 stuk(s)
  • Brie Le Rustique

    200 gramme(s)
  • knoflookteentje(s)

  • pijnboompitten

Voorbereiding

  1. Maak de groenten klaar: hak het knoflookteentje fijn, snijd de courgette in schijfjes, ontvel en ontpit de tomaten. Snijd de tomaten en de paprika in reepjes.
  2. Stoof de knoflook in een scheutje olijfolie en voeg dan de courgette en de paprika toe. Roer regelmatig om en voeg de tomaten en de pijnboompitten toe als de groenten gaar zijn (10 min.). Kruid met peper en zout.
  3. Vet de bodem van vormpjes met een hoge rand in met boter. Verdeel de groenten over de bodem. Bestrooi met een eetlepel bloem en leg daarop cirkels bladerdeeg met dezelfde diameter als de vormpjes.
  4. Prik in het deeg en zet de taartjes 25 minuten in de oven op 180°C.
  5. Haal de taartjes uit de vormen, leg er enkele plakjes Brie op en laat ze nog 5 minuten gratineren onder de grill.

A la une