Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tartiflette met camembert Le Rustique

Tartiflette met camembert Le Rustique

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Camembert Le Rustique

    1
  • aardappelen

    1 kg
  • uien

    2 boter
  • 40

  • gerookte spekjes

    200 g
  • vloeibare room

    10 cl
  • zout

    1 snuifje

Voorbereiding

1) Schil en was de aardappelen. Doe ze in een grote pan gevuld met gezouten koud water.
2) Breng het water aan de kook en laat ze 20 à 25 minuten garen.
3) Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn.
4) Pel de uien en hak ze fijn.
5) Verhit de boter in een pan en fruit de uien gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn. Doe de spekjes erbij en bak alles nog enkele minuten verder.
6) Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
7) Snijd de aardappelen in rondjes en de camembert in plakjes.
8) Doe de helft van de aardappelen in de schotel, samen met de helft van de uien en de spekjes.
9) Verdeel de helft van de camembert erover. Herhaal dit met de resterende ingrediënten.
10) Overgiet met de room. Breng op smaak met een weinig zout en wat peper. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Serveer er een groen slaatje bij.

A la une