Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Tex-mex salade met gegrilde kip, Chaumes en avocado

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Blok Chaumes

  • kipfilets

    4
  • romeinse sla

    1
  • kerstomaten

    300 g
  • avocado

    1
  • limoenen

    2
  • kruidenmix voor taco’s (in zakje)

    1 eetlepel
  • mosterd

    0.5 koffielepel
  • olijfolie

    9 eetlepels
  • pili-pili in vlokken

    1 snuifje
  • peper & zout

Voorbereiding

1) Meng de kruidenmix voor taco’s met 2 eetlepels olijfolie, smeer de kipfilets in met dit mengsel en laat ze aan beide kanten op matig vuur bakken gedurende 10 minuten.
2) Meng intussen de ingrediënten voor de vinaigrette met de garde : 5 eetlepels limoensap, zout, peper, de mosterd, de pilipili en 7 eetlepels olijfolie.
3) Snij de Romeinse sla fijn en de kerstomaten in twee. Snij de Chaumes in kleine blokjes en de avocado in reepjes. Verdeel alles over 4 borden of schik op een grote schaal.
4) Snij de kipfilets in plakken. Voeg ze toe aan de salade. Dien meteen op met de vinaigrette apart erbij. Serveer met geroosterd brood.

A la une