Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Trio van brooddiertjes met St Môret

Trio van brooddiertjes met St Môret

Een vitaminerijk tussendoortje dat er vlot in zal gaan bij je kinderen! Het is ook nog eens heel leuk om deze boterhammen en andere diertjes samen met hen te maken. Laat je creativiteit de vrije loop! Tip: maak met restjes fruit een smoothie door ze te mixen met St Môret.

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een snack

Ingrediënten

4 personen
  • St Môret Bio

    66 g
  • volkorentoastbrood

    4 sneetjes (80g)
  • mandarijntje

    1 (90g)
  • banaan

    9 schijfjes (133g)
  • kiwi

    1 plakje (133g)
  • driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt

    1 (200g)
  • chocolade

    8 kleine stukjes (40g)
  • amandelen

    53 g (53g)

Voorbereiding

  1. Smeer de St Môret® in een cirkel op het eerste sneetje.
  2. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.
  3. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
  1. Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.
  2. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.
  3. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
  4. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
  1. Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret®.
  2. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.
  3. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
  4. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
  5. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.

A la une