Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Banana bread met bosbessen en St Môret

Banana bread met bosbessen en St Môret

Geen inspiratie voor de brunch dit weekend en rijpe bananen in de fruitmand? Wij hebben de oplossing! Dit bananenbrood met bosbessen (of ander fruit van het seizoen) en St Môret wordt een schot in de roos!

Voedselbereiding :
meer dan 60 minuten
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een toetje

Ingrediënten

4 personen
  • bloem

    167 g
  • heel rijpe bananen

    2 (160g)
  • bosbessen

    100 g
  • eieren

    2 (93g)
  • melk

    5 cl (53g)
  • gesmolten boter

    53 g
  • fijne kristalsuiker

    33 g
  • bakpoeder

    1 zakje (27g)
  • St Môret

    133 g
  • fijne poedersuiker

    2 eetlepels (20g)
  • geraspte citroenschil (het liefst bio)

    2

Voorbereiding

  1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
  2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
  3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
  4. Giet het deeg in een cakevorm.
  5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
  6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
  7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
  8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.

A la une