Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Velouté met St Môret en popcorn

Velouté met St Môret en popcorn

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Môret

    0.5 schaaltje
  • maïskorrels

    300 g
  • wortelen

    300 g
  • ui

    1 stk
  • olijfolie

    2 eetpel(s)
  • vetarme kippenbouillonblokjes

    2 stk
  • gezouten popcorn

Voorbereiding

  1. Doe de olie in een kookpot en fruit er de gesnipperde ui 5 min in op zacht vuur. Voeg de geschilde en in plakjes gesneden wortelen toe en de goed uitgelekte maïs. Roer 1 min, voeg dan 1 liter water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
  2. Voeg de St Môret toe, laat 5 min staan, mix dan tot een heel gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dien warm op, serveer de popcorn apart.
  4. Tip : Maak zelf de popcorn, de kinderen vinden dit heel leuk ! Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan op hoog vuur. Doe er 3 eetlepels maïs voor popcorn in, zet een deksel op de pan en laat warm worden, schud de pan af en toe op. De maïs zal snel beginnen poffen. Een beetje zout toevoegen en de popcorn is klaar !

A la une