Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Paturain Cuisine

    125 g
  • Zoete aardappelen

    800 g
  • Prei

    2
  • Eetlepels olijfolie

    2
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij

    2
  • Peper en zout

Voorbereiding

  • Snijd de prei in dunne plakjes en doe ze in een pan. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappelen toe, vervolgens 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
  • Laat 5 minuten rusten en voeg dan de olijfolie en de Paturain Cuisine toe. Mix langdurig tot een gladde soep (voeg een beetje warm water toe als ze te dik is naar je smaak). Bijkruiden en warm serveren, met brood.

Tip: aarzel niet om je soep te “pimpen” met enkele favoriete ingrediënten: een balletje Paturain Cuisine, gebakken spekjes, zaden, gehakte verse kruiden enz.

A la une