Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Voedselbereiding :
minder dan 10 minuten
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • zalmmoten

    400 gram
  • Saint Albray

    120 gram
  • gemengde sla

    200 gram
  • kerstomaten

    150 gram
  • citroenen

    2 stuk(s)
  • gehakte peterselie

    1 eetlepel(s)
  • gehakte bieslook

    1 eetlepel(s)
  • mosterd

    1 eetlepel(s)
  • rode wijnazijn

    1 eetlepel(s)
  • olijfolie

    1 eetlepel(s)
  • Zout

  • Peper

Voorbereiding

  1. Stoom de zalmmoten ongeveer 8 minuten of bak ze in een pan met een antiaanbaklaag zonder boter/olie, 3 à 4 minuten aan elke kant.
  2. Doe intussen de gemengde salade in een slakom. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg die toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg die ook toe. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakjes. Voeg ook die toe aan de salade.
  3. Meng in een kom de mosterd, de rode wijnazijn, de olijfolie en 1 eetlepel lauw water en kruid met peper en zout. Overgiet de salade met deze vinaigrette en meng voorzichtig.
  4. Dien de zalmmoten op met een halve citroen en de gemengde salade met Saint Albray.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une