Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

Een recept met zoete aardappelen en St Môret om gezellig te delen en samen van te smullen.

Voedselbereiding :
max. 30 tot 60 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Zoete aardappelen (middelgroot)

    2 (250 g elk)
  • St Môret

    1 vlootje van 150g
  • Rijpe avocado

    1 grote
  • Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad

    1 eetlepel van elk
  • Granaatappel

    0.5

Voedingswaarden voor 100 g

Tip: Vervang de zoete aardappel in de zomer door een aubergine of courgette!

Voorbereiding

  1. Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wikkel ze in vierkantjes uit bakpapier en leg ze 45 minuten tot 1 uur in de oven op 170°C. Je moet er gemakkelijk met een mes in kunnen snijden.
  2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
  3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
  4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!

A la une