I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
174 recepten gevonden

Paturain Borrel

Paturain Borrel een aperitief Ingrediënten
  • Een pot Paturain
  • Seizoensgroenten: wortel, pastinaak of zoete aardappelen
  • Broodstengels
  • Blini’s
  • Gerookte zalm
  • Takjes bieslook
  • Suggestie: olijven, uitjes, augurken, gedroogd fruit
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain Borrel

30 min minuten

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread een aperitief Ingrediënten
  • 100 % plantaardige Paturain 50 g
  • Blini’s 10
  • Wortel 0,33
  • Rode ui 0,33
  • Verse citroentijm 1 sneetjes
  • Wijnazijn 5 eetlepels
1. Schil de wortel en pel de ui.
2. Snijd de wortel in juliennereepjes en de ui in dunne plakjes.
3. Doe de wortel, ui, azijn en 2 el water in een steelpan.
4. Laat opwarmen. Zet het vuur uit zodra het water begint te koken en laat 20 minuten marineren in de hete azijn.
5. Giet de groenten af.
6. Verwarm de blini's in een pan met antiaanbaklaag.
7. Smeer Paturain op de blini's.
8. Verdeel de pickles over de Paturain. Werk af met tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Blini’s met groentepickles en plantaardige spread

max 10 tot 30 min minuten

Pizza bianca met rucola en groentespread

Pizza bianca met rucola en groentespread een hoofdgerecht Economisch Ingrediënten
  • Paturain 100 % plantaardig 60 g
  • Gemarineerde artisjokken 247 g
  • Pizzadeeg 150 g
  • Mozzarella 100 g
  • Bloem 1 handvol (15g)
  • Olijfolie 1 scheutje (15g)
  • Pijnboompitten 1 handvol (12g)
  • Rucola 1 handvol (10g)
  • Kappers met steeltje 8
  • Peper 1 draai van de molen (3g)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het pizzadeeg met een beetje bloem uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
3. Laat de artisjokken uitlekken.
4. Verdeel de mozzarella, artisjokken en pijnboompitten over het deeg.
5. Bak 12 minuten in de oven.
6. Haal uit de oven en schik de 100% plantaardige spread in 8 kleine hoopjes op de pizza, samen met de rucola en de kappertjes.
7. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pizza bianca met rucola en groentespread

max 10 tot 30 min minuten

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen Ingrediënten
  • Paddenstoelen (naar keuze) 500 g
  • Sjalot 1 grote
  • Knoflook 1 teentje
  • Platte peterselie 6 takjes
  • Citroen 0.5
  • Hazelnoten 2 eetlepels
  • Risottorijst (arborio of carnaroli) 300 g
  • Droge witte wijn 20 cl
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Fruit de fijngehakte sjalot en het geperste knoflookteentje in een braadpan op een laag vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer 2 min. Giet de witte wijn erbij, laat 1 minuut sudderen, voeg dan 70 cl heet water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 18 minuten sudderen met het deksel een beetje open.
2. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes of reepjes. Bak ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 2 eetlepels olijfolie en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe zodra ze goudbruin kleuren.
3. Voeg de Paturain Cuisine toe aan de pan met de rijst, neem ze van het vuur en zet het deksel erop. Laat 2 min rusten. Goed omroeren en op smaak brengen.
4. Serveer de risotto in diepe borden en schik de paddenstoelen erop, samen met de grof gehakte hazelnoten. Tast meteen toe: een risotto mag niet te lang blijven staan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Eenvoudige risotto met Paturain Cuisine en paddenstoelen

30 minuten

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine een voorgerecht Economisch Ingrediënten
  • Zoete aardappelen 800 g
  • Prei 2
  • Eetlepels olijfolie 2
  • Kippenbouillonblokjes, vetvrij 2
  • Peper en zout
1. Snijd de prei in dunne plakjes en doe ze in een pan. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappelen toe, vervolgens 1 liter water en de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2. Laat 5 minuten rusten en voeg dan de olijfolie en de Paturain Cuisine toe. Mix langdurig tot een gladde soep (voeg een beetje warm water toe als ze te dik is naar je smaak). Bijkruiden en warm serveren, met brood.
3. Tip: aarzel niet om je soep te "pimpen" met enkele favoriete ingrediënten: een balletje Paturain Cuisine, gebakken spekjes, zaden, gehakte verse kruiden enz.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Velouté van zoete aardappelen met prei en Paturain Cuisine

30 minuten

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping Ingrediënten
  • Eieren, (M-formaat) 2
  • Suiker 80 g
  • Bloem 1 el
  • Vanille-extract 1 tl
  • Speculaas 200 g
  • Boter 50 g
  • Suiker 100 g
  • Honing 1 el
  • Slagroom 75 ml
  • Boter 80 g
1. Mix de speculaas met de boter met behulp van een keukenrobot of blender. Verdeel deze massa in een egale laag over de bodem van een ingevette springvorm van 18-20 cm diameter. Druk goed aan tot een compacte bodem. Zet in de koelkast en verwarm de oven voor bij 160° C (th. 5-6).
2. Klop de 2 eieren met de suiker tot de massa in volume verdubbeld is. Meng er de St. Môret kaas onder en klop nog even verder tot een homogene massa. Voeg de bloem en het vanille-extract toe. Giet deze mengeling in de springvorm en schuif de vorm in de voorverwarmde oven gedurende ca. 30 min.
3. Maak ondertussen de karamel. Doe de suiker in een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de honing toe zodra de suiker een mahoniekleur krijgt. Roer goed door en voeg vervolgens beetje bij beetje de slagroom toe. Roer nogmaals door voordat je de pan van het vuur haalt. Meng de boter door de karamel en laat afkoelen. Eventueel kun je nog een snuifje zout toevoegen, dat geeft de karamel nog meer smaak.
4. Haal de cheesecake uit de oven, laat afkoelen op een rooster en zet hem daarna in de koelkast tot gebruik. Verdeel vlak voordat je de cheesecake gaat serveren de (lauwwarme) karamel erover.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met St. Môret, speculaasbodem en karameltopping

30 minuten

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes een picknick Ingrediënten
  • kleine aubergines 4
  • knoflook (fijngehakt) 1 teentje
  • biologische limoen 1
  • sesamolie 5 cl
  • sojasaus 1 eetlepel
  • geroosterde sesamzaadjes 60 g
  • verse koriander 1 bosje
  • heel toastbrood 1
1. Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
2. Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
3. Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
4. Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Tip: dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten."
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes

30 minuten

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret een picknick Ingrediënten
  • rond brood 1 (400g)
  • kersen 100 g
  • rode ui 1 (100g)
  • verbrijzelde pistachenoten 2 eetlepels (40g)
  • balsamicoazijn 1 theelepel (10g)
  • honing 1 theelepel
  • tomaat 1 (130g)
  • aardbeien 6 (60g)
  • olijfolie 2 eetlepels (30g)
  • basilicum 4 blaadjes (20g)
  • peper 20 g
  • abrikozen 4 (200g)
  • pesto 4 eetlepels (50g)
  • pijnboompitten 2 theelepels (15g)
1. Snij het brood in 12 sneetjes. Besmeer 8 sneetjes met St Môret en 4 sneetjes met pesto.
2. Kook de kersen 10 minuten in een koekenpan met de honing en de balsamicoazijn. Verdeel ze over vier sneetjes brood met St Môret, gevolgd door de fijngehakte ui en de pistachenoten.
3. Vermeng de in blokjes gesneden aardbeien en tomaat. Voeg het fijngehakte basilicum en een straaltje olijfolie toe. Verdeel deze bereiding over de 4 laatste sneetjes met St Môret.
4. Snij de abrikozen in plakjes en verdeel die over de boterhammen met pesto. Voeg de pijnboompitten en de rest van de in blokjes gesneden St Môret toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van zoet-hartige boterhammen met St Môret

30 minuten

Hartige wafels met prei en St Môret

Hartige wafels met prei en St Môret Ingrediënten
  • bloem 250 g
  • bakpoeder 1 zakje
  • natriumcarbonaat 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • suiker 1 theelepel
  • eieren 2
  • yoghurt 1 (125g)
  • melk 125 ml
  • olie 1 eetlepel
  • geraspte comtékaas 100 g
  • prei 1
  • peper 1 draai aan de molen
1. Was de prei. Scheid het groen van het wit. Hak het groene deel fijn en snij het wit in ringetjes. Bak de groene prei 5 minuten op laag vuur in wat olie. Schep uit de pan. Bak het preiwit in hetzelfde bakvet 10 minuten op laag vuur.
2. Vermeng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker en het zout in een kom. Vermeng in een andere kom 125 g St Môret, de yoghurt, de eieren, de melk en de olie. Schep de bloem onder dit mengsel. Doe er het groen van de prei, de geraspte kaas en peper bij.
3. Bak de wafels in een wafelijzer.
4. Om te serveren: leg een wafel op een bord, schep er 10 g St Môret en enkele preiringen op, leg er een tweede wafel op, dan weer 10 g St Môret, en werk af met enkele preiringen. Dit is ook lekker met in de pan gebakken kwarteleitjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met prei en St Môret

30 minuten

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret een begeleiding Ingrediënten
  • verse spinazie 400 g
  • butternut of gewone pompoen 250 g
  • conchiglioni 200 g
  • champignons 200 g
  • sjalot 1 (25g)
  • straaltje olie 1 (5g)
1. Schil de pompoen en snij in blokjes.
2. Pel de sjalot en hak fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en fruit de pompoenblokjes en de sjalot.
4. Zet de pompoenblokjes onder water en laat 15-20 minuten koken.
5. Giet af en mix tot een dikke saus. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
6. Kook de deegwaren in ruim water.
7. Was de spinazieblaadjes en hak de champignons fijn.
8. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie en de champignons 10 minuten.
9. Doe er de St Môret bij en vermeng goed.
10. Schep de pompoensaus op de bodem van een ovenschotel.
11. Verdeel de bereiding van spinazie en champignons over de deegwaren en schik ze in de ovenschotel.
12. Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Conchiglioni gevuld met spinazie, champignons en St Môret

10 minuten

Trio van smeerpasta met St Môret

Trio van smeerpasta met St Môret een begeleiding Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret Bio 40 g
  • worrtelen 300 g
  • citroensap 1 eetlepel (5g)
  • komijn ½ theelepel (2g)
  • Smeerpasta van broccoli, cashewnoten en St Môret
  • St Môret Bio 40 g
  • broccoli 300 g
  • cashewnoten 50 g
  • Smeerpasta van rode biet en St Môret
  • St Môret Bio 80 g
  • gekookte rode biet 250 g
  • knoflook 2 teentjes (10g)
1. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
2. Kook de wortelen 10 minuten in kokend water.
3. Giet af, laat afkoelen en prak met een vork.
4. Doe er de St Môret®, de komijn en het citroensap bij.
5. Kook de broccoli 5 minuten in kokend water.
6. Giet goed af en laat afkoelen.
7. Doe de broccoli, de cashewnoten en de St Môret in een keukenrobot en mix.
8. Pel de teentjes knoflook en verwijder de groene kiem.
9. Mix de rode biet met de St Môret en de knoflook.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van smeerpasta met St Môret

10 minuten

Banana bread met bosbessen en St Môret

Banana bread met bosbessen en St Môret een toetje Gemiddeld budget Ingrediënten
  • heel rijpe bananen 2 (160g)
  • bosbessen 100 g
  • eieren 2 (93g)
  • melk 5 cl (53g)
  • gesmolten boter 53 g
  • fijne kristalsuiker 33 g
  • bakpoeder 1 zakje (27g)
  • St Môret 133 g
  • fijne poedersuiker 2 eetlepels (20g)
  • geraspte citroenschil (het liefst bio) 2
1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom.
2. Voeg de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Klop de bereiding tot een glad mengsel.
3. Pel de bananen en prak ze met een vork. Schep ze met een spatel onder het deeg. Doe er de bosbessen bij.
4. Giet het deeg in een cakevorm.
5. Schuif voor 60 tot 70 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Prik met de punt van een mes in de cake. Als de punt er droog weer uitkomt, is de cake gaar.
6. Laat volledig afkoelen en haal uit de vorm.
7. Vermeng de St Môret met de poedersuiker en de geraspte citroenschil.
8. Snij de cake in twee en bestrijk over de hele lengte met St Môret. Sluit de cake en dien op. Bewaar restjes van deze lekkernij in de koelkast.


Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Banana bread met bosbessen en St Môret

80 minuten

Granolataartje met lentefruit en St Môret

Granolataartje met lentefruit en St Môret een toetje Ingrediënten
  • pompelmoes 1 (266g)
  • kiwi 1 (67g)
  • havervlokken 67 g
  • kwark 67 g
  • fijne kristalsuiker 33 g
  • boter 17 g
  • honing 17 g
1. Laat de boter op laag vuur smelten met de honing.
2. Roer er de havervlokken onder.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Schep er 1 flinke eetlepel van het mengsel van haver/honing/boter in een ronde vorm op. Maak plat met de achterkant van een lepel. Herhaal met de rest van de bereiding.
5. Schuif voor 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. De havervlokken moeten goudkleurig zijn.
6. Laat afkoelen en plaats 2 uur in de koelkast.
7. Klop de St Môret met een garde onder de kwark en de suiker.
8. Schil de kiwi en snij hem in kleine blokjes.
9. Schil de pompelmoes, verwijder de witte vliesjes en haal de partjes uit elkaar door het mes tussen de vliesjes te steken. Snij de partjes in twee.
10. Schep vlak voor het serveren de bereiding met St Môret en dan de fruitblokjes op de granola. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Granolataartje met lentefruit en St Môret

30 minuten

Trio van brooddiertjes met St Môret

Trio van brooddiertjes met St Môret een snack Ingrediënten
  • volkorentoastbrood 4 sneetjes (80g)
  • mandarijntje 1 (90g)
  • banaan 9 schijfjes (133g)
  • kiwi 1 plakje (133g)
  • driehoekje dat je uit een plakje appel snijdt 1 (200g)
  • chocolade 8 kleine stukjes (40g)
  • amandelen 53 g (53g)
1. Smeer de St Môret in een cirkel op het eerste sneetje.
2. Leg 2 schijfjes banaan op de bovenrand van het brood, en één schijfje in het midden.
3. Leg 2 stukjes chocolade boven de neus en één stukje op de neus.
4. Bestrijk het tweede sneetje brood volledig met St Môret.
5. Snij één schijfje banaan in twee en leg die helften op een hoekje van het brood, in een omgekeerde halve cirkel, om een vissenstaart te maken.
6. Leg op de tegenoverstaande hoek een schijfje banaan met daarop een stukje chocolade. Dit is het oog.
7. Verdeel de partjes van de mandarijn over het midden van de boterham om de schubben van de vis te vormen.
8. Bestrijk ook het derde sneetje brood volledig met St Môret.
9. Leg er 2 schijfjes banaan met daarop 2 stukjes chocolade op. Dit zijn de ogen.
10. Leg vlak daaronder het driehoekje van appel. Dit is de snavel.
11. Snij het schijfje kiwi in twee en leg die links en rechts. Dit zijn de vleugels. De rechte rand van de halve cirkels wijst naar buiten.
12. Snij elke amandel in de dikte door en leg ze op het lichaam van de uil.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Trio van brooddiertjes met St Môret

30 minuten

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret Ingrediënten
  • conference-peren 8 (960)
  • kiwi's 6 (600g)
  • honing (optioneel)
  • Voor de afwerking:
  • kiwi 2 (200g)
  • granola 4 eetlepels (60g)
  • chiazaad 2 theelepel (10g)
1. Schil de peren en de 3 kiwi's. Snij ze in stukjes.
2. Mix het fruit met de St Môret.
3. Schep in kommetjes.
4. Schil de laatste kiwi en snij in twee. Snij nu in halve plakjes.
5. Versier de kommetjes met de halve plakjes kiwi en de granola. Bestrooi met chiazaad.
6. Dien meteen op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smoothie bowl met peer, kiwi en St Môret

10 minuten

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Jonge spinazie 600 g
  • Kabeljauwmoten 4 (180 g)
  • Hazelnoten 50 g
  • Melk 50 ml (50 g)
  • Olijfolie 1 flinke scheut (15 g)
  • Knoflook 1 teentje (7 g)
  • Bieslook 1 snuifje (5 g)
  • Peper 1 draai aan de molen (3 g)
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verbrijzel de hazelnoten.
3. Leg de vismoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Besprenkel ze met olijfolie en verdeel er de hazelnoten over.
5. Zet 8 minuten in de oven.
6. Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
7. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie en knoflook 5 minuten.
8. Verwarm de melk en giet over de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden. Roer tot een glad mengsel.
9. Serveer de vis met de gebakken spinazie.
10. Besprenkel met het mengsel van melk en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gebakken kabeljauw, spinazie, knoflook en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten