I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
174 recepten gevonden

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden Ingrediënten
  • Eieren 8
  • Bosje radijzen 1
  • Verse kruiden 1 boeketje
  • Boter 15 g
  • Room 1 eetlepel
  • Peper 1 draai aan de molen
  • Scheuten en eetbare bloemen (madeliefjes, komkommerbloem, ...) 1 handvol
1. Maak de radijzen schoon en snij ze in dunne plakjes.
2. Vermeng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden in een kommetje met de room. Voeg dan de fijngehakte kruiden, de radijzen en wat loof toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Klop de eieren los met wat peper. Laat de boter smelten in een koekenpan, giet er de eieren in en bak 4 minuten op matig vuur.
4. Schep de omelet op een bord en laat afkoelen. Strijk het roommengsel uit over de helft van de omelet en sluit met de andere kant.
5. Dien op met een salade van scheuten en bloemen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Voorjaarsomelet met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Mimosa-eieren met tartaar en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Mimosa-eieren met tartaar en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Ingrediënten
  • Eieren: 6 (300 g)
  • Gebakken tonijn 30 g
  • Mesclun 1 handvol (20 g)
  • Bieslook 4 sprietjes (8 g)
  • Geraspte citroenschil 1 snuifje (5 g)
  • Timutpeper 3 draaien aan de molen (3 g)
1. Hak het bieslook fijn.
2. Kook de eieren 10 minuten in gezouten, kokend water.
3. Giet af en laat afkoelen.
4. Pel ze, snij ze in twee en verwijder het eigeel.
5. Prak het eigeel met een vork onder de tonijn.
6. Vermeng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, het eigeel, de tonijn, het bieslook, de timutpeper en de geraspte citroenschil.
7. Schep dit mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
8. Vul de hardgekookte eiwithelften met dit mengsel.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mimosa-eieren met tartaar en Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Groene asperges 1 bosje (500 g)
  • Bladerdeeg 200 g
  • Olijfolie 1 straaltje (15 g)
  • Citroentijm 1 snuifje (3 g)
  • Peper 1 draai aan de molen (3 g)
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Rol het deeg uit met een deegroller en wat bloem.
3. Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg er het deeg op en schuif voor 25 minuten in de oven.
4. Schil de asperges en kook ze 6 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af.
5. Verdeel 2/3 van de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden over de taartbodem.
6. Leg er de asperges op.
7. Besprenkel met een straaltje olijfolie en zet nog eens 10 minuten in de oven.
8. Bestrijk de taart met de rest van de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden.
9. Kruid met peper en bestrooi met citroentijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Romige aspergetaart met Paturain Knoflook & Fijne Kruiden

60 minuten

Pannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop

Pannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Eieren 2
  • Amandelmeel 150 g
  • theelepel vanillepoeder 1
  • Blauwe bessen 100 g
  • eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren) 3
1. Doe de St Môret verse kaas, de eieren, het amandelmeel, de ahornsiroop, het vanillepoeder en het bakpoeder in een blender.
2. Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.
3. Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door. Bewaar een aantal bessen voor de afwerking.
4. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten.
5. Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
6. Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Pannenkoeken met St Môret verse kaas, blauwe bessen en ahornsiroop

30 minuten

Kattenbagel met St Môret voor kinderen

Kattenbagel met St Môret voor kinderen een picknick Ingrediënten
  • St Môret 120 g
  • Aardbeien 8
  • Banaan 1
  • Afwerking : bosbessen, rozijnen, aardbeien, pretzelsticks
1. Bestrijk één bagelhelft met een dikke laag St Môret met fruit (zie het recept voor zoete bagel).
2. Gebruik 2 stukjes aardbei voor de oren, 2 bosbessen voor de ogen, één rozijn voor het neusje en de pretzelstokjes voor de snorharen.
3. Werk af met twee schijfjes aardbei als oortjes, twee bosbessen als ogen, een rozijntje als neus en stukjes pretzelsticks als snorharen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kattenbagel met St Môret voor kinderen

10 minuten

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit Economisch Ingrediënten
  • Room met 40% VG 15 cl
  • Medjoul-dadels 200 g
  • Notenmix naar keuze (amandelen, hazelnoten, pecannoten, cashewnoten enz.) 150 g
  • Gelatine 2 blaadjes
  • Olijfolie 0.5 eetlepel(s)
  • Snufje zout 1
  • Garnituur naar keuze: komkommer, noten, zongedroogde tomaatjes enz.
1. Zet de dadels onder kokend water en laat staan. Week de gelatine in koud water.
2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Leg er een bakring (of het uitneembare deel van een springvorm) van 18 cm doorsnede in en bekleed de wanden met een strook bakpapier.
3. Vermaal de noten in de keukenrobot tot kruimels (maar geen poeder). Schep er 4 eetlepels van op de bodem van de ring.
4. Laat de dadels uitlekken, ontpit ze en doe ze bij de rest van de noten in de keukenrobot. Voeg het zout toe en mix tot je een mooi maar niet te fijn mengsel hebt. Druk in een regelmatige laag aan op de bodem van de vorm.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit, leg ze in een steelpannetje en doe er 2 eetlepels room bij. Verwarm zachtjes en neem van het vuur zodra de blaadjes zijn gesmolten. Doe er de inhoud van een schaaltje St Môret bij en vermeng goed. Giet in een grote kom en voeg de kaas uit de twee andere schaaltjes toe. Vermeng voorzichtig met de klopper.
6. Klop de 15 cl room op tot redelijk stevige slagroom. Doe die bij de kaas en vermeng voorzichtig met de klopper. Giet in de vorm, dek af en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7. Haal de cheesecake uit de vorm en garneer naar smaak met blokjes komkommer, fijngehakte noten, fijngehakte zongedroogde tomaatjes enz. Ideaal voor een brunch of buffet, of als voorgerecht met een beetje sla!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartig-zoete cheesecake met St Môret en gedroogd fruit

30 minuten

Kidsproof versie Kijk mama, een vlinder!

Kidsproof versie Kijk mama, een vlinder! Ingrediënten
  • St Môret 120 g
  • Avocado 2
  • Enkele stengels verse peterselie, fijn versnipperd
  • Limoen 1
  • Pepper en zout
  • Afwerking : kerstomaatjes, pretzelsticks
1. Plet de avocado en voeg het sap van de limoen en de peterselie toe.
2. Meng er de St Môret onder en kruid met een beetje peper en zout (niet teveel voor de peuters).
3. Rooster een halve bagel en smeer er de St Môret op.
4. Gebruik schijfjes kerstomaat als vlekjes op de vlindervleugels en pretzelsticks als voelsprieten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kidsproof versie Kijk mama, een vlinder!

10 minuten

Bagel met St Môret en groenten

Bagel met St Môret en groenten een picknick Ingrediënten
  • St Môret léger 240 g
  • Limoen 1
  • Enkele stengels verse peterselie
  • Peper, zout
  • Kerstomaatjes
  • Komkommer
  • Tuinkers
1. Plet de avocado met je vork.
2. Voeg er het sap van de limoen aan toe.
3. Versnipper de peterselie en voeg toe.
4. Doe er de verse St Môret léger bij en meng tot één geheel. Kruid af met peper en een beetje zout.
5. Snijd de bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
6. Smeer een royale hoeveelheid van de avocado-St Môret léger mengeling op de onderste helft van de bagel.
7. Verdeel er stukjes kerstomaat en komkommer over en strooi nog wat tuinkers over het geheel.
8. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te drukken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagel met St Môret en groenten

10 minuten

Bagel met zomerfruit en St Môret

Bagel met zomerfruit en St Môret Ingrediënten
  • St Môret léger 240 g
  • Banaan 1
  • Aardbeinen 8
  • Gemengd rood fruit 2 Handjes
  • Amandelschilfers, geroosterd 2 Handjes
1. Plet de banaan met een vork.
2. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder.
3. Voeg de verse St Môret léger toe en meng tot één geheel.
4. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster.
5. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de St Môret léger, verdeel er wat gemengd rood fruit over - ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien - en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.
6. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bagel met zomerfruit en St Môret

10 minuten

Fijne taart met wintergroenten en St Môret

Fijne taart met wintergroenten en St Môret een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Heel zachte boter 100 g
  • Bloem 250 g
  • Zout 1 flinke snuif
  • Voor de vulling
  • St Môret 100 g
  • Blauwschimmelkaas 50 g
  • Rode ui 1
  • Tijm 2 tl
  • Rauwe bieten 2 kleine
  • Zoete aardappel 1 kleine
  • Pastinaak 1
  • Eigeel 1
  • Zout en peper
1. Maak eerst het deeg: vermeng de boter, de St Môret en het zout.
Doe er de bloem bij en maak een bol van het deeg. Leg het 1 uur in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een bakplaat beleed met bakpapier.
3. Pel de ui, hak fijn en vermeng met de St Môret, de blauwschimmelkaas en de helft van de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Strijk deze bereiding uit over de taartbodem maar laat een rand van 5 cm.
4. Snij alle groenten in dunne schijfjes en leg die in cirkels op het deeg. Bestrooi met de rest van de tijm. Strijk de deegranden in met losgeklopt eigeel.
5. Zet 45 minuten in een oven van 180 °C. Dien op met een groene sla met walnoten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Fijne taart met wintergroenten en St Môret

30 minuten

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret Ingrediënten
  • Bosbessen 150 g
  • Banaan 1 (120 g)
  • Honing (optioneel) 30 g
  • Voor de garnering
  • Banaan 1 (120 g)
  • Granola 2 eetlepels (30 g)
  • Gehakte amandelen 6 (30 g)
1. Meng de bosbessen met de banaan en de St Môret.
2. Proef en voeg eventueel een beetje honing toe.
3. Serveer in kommetjes en versier naar smaak (banaan, amandelen, granola…).
4. Om meteen op te eten.
5. Tip: Gebruik in de winter bevroren bosbessen!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smoothiebowl met bosbessen en St Môret

30 minuten

Cocotte-eieren, butternut en St Môret

Cocotte-eieren, butternut en St Môret Ingrediënten
  • Eieren 4 (240 g)
  • Blokjes butternut 100 g
  • Vloeibare room 2 eetlepels (30 g)
  • Peper 30 g
  • Boter 15 g
1. Snijd de butternut in blokjes. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de pompoenblokjes gedurende 15 minuten. Breng op smaak met peper.
2. Verwarm de St Môret met de vloeibare room op een zacht vuurtje.
3. Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
4. Schep er de room met St Môret in. Breng op smaak met peper.
5. Verdeel de blokjes butternut en breek een ei in elk schaaltje.
6. Verwarm de oven voor op 180°C en bak gedurende 15 minuten.
7. Voeg op het laatste moment wat gehakte peterselie toe. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cocotte-eieren, butternut en St Môret

60 minuten

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret een snack Ingrediënten
  • Rode vruchten naar keuze (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen...) 125 g
  • St Môret 80 g
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Toppings naar keuze
1. Blend de banaan, de rode vruchten en de avocado tot een gladde, homogene textuur.
2. Voeg de St Môret en het citroensap toe en mix opnieuw gedurende enkele seconden.
3. Doe de bereiding in een grote kom.
4. Werk af met de toppings van je keuze: havervlokken, rode vruchten, zaden, muntblaadjes…
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ideale smoothie voor bij het ontbijt van seizoensfruit en St Môret

10 minuten

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

Zoete aardappelen gevuld met St Môret Ingrediënten
  • St Môret 1 vlootje van 150g
  • Rijpe avocado 1 grote
  • Boekweit-, zonnebloem-, chia- en lijnzaad 1 eetlepel van elk
  • Granaatappel 0.5
1. Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Wikkel ze in vierkantjes uit bakpapier en leg ze 45 minuten tot 1 uur in de oven op 170°C. Je moet er gemakkelijk met een mes in kunnen snijden.
2. Meng de zaden en rooster ze in een braadpan, zonder vetstof.
3. Snijd de lauwe zoete aardappelen in de lengte door, haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en meng het met de St Môret en de avocado.
4. Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen, bestrooi met de geroosterde zaden en granaatappelpitten. Smakelijk!
5. Tip: Vervang de zoete aardappel in de zomer door een aubergine of courgette!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zoete aardappelen gevuld met St Môret

60 minuten

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

Tonijnrillettes met St Môret en limoen een aperitief Economisch Ingrediënten
  • Tonijn 100 g
  • Sjalot 1
  • Limoen 0.5
  • Gehakte bieslook 1 eetlepel
  • Piment d’Espelette 1 snufje
  • Gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten...) 50 g
1. Meng de St Môret met de uitgelekte en verkruimelde tonijn.
2. Voeg de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel gehakte bieslook en het citroensap toe.
3. Vermeng alles tot een homogene massa.
4. Voeg gedroogde vruchten (amandelen, pijnboompitten…) en piment d’Espelette toe.
5. Serveer met toast, soepstengels, groentestaafjes…
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tonijnrillettes met St Môret en limoen

30 minuten

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren een snack Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kerstomaatjes 1 vlootje
  • * Voor de pesto :
  • De groen van radijzen 1
  • Pijnboompitten of amandelen 50 g
  • Teentje look 1
  • Olijfolie 20 cl
  • Fleur de sel / peper
1. Was het groen van de radijzen goed vooraleer ze te gebruiken
2. Plaats de pijnboompitten of amandelen in een blender en begin ze te mixen
3. Voeg een handvol groen, de look en de helft van de olijfolie toe om de blender niet te oververhitten. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie en het groen toe.
4. Eens alle ingrediënten toegevoegd zijn, mix dit nog een goede minuut door zodat de bereiding zo homogeen mogelijk is.
5. Voeg zout en peper toe naar smaak en uw pesto is klaar.
6. Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met een mooie laag St Môret en pesto en leg er kerstomaatjes op die je op voorhand in 4 gesneden hebt.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met St Môret en pesto van radijsbladeren

30 minuten