I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
174 recepten gevonden

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt een snack Ingrediënten
  • kokosolie 2 tl
  • St Môret verse kaas 150 g
  • kwark 100 g
  • honing of andere suiker/zoetstof/confituur 2 tl
  • Fruit voor de afwerking diepvries of vers
1. Voor de bodem: Zet een pannetje op laag vuur en smelt de kokosolie. Voeg de havermoutvlokken toe en bak voor vijf minuten goudbruin. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
2. Voor de vulling: Doe de St Môret verse kaas, samen met de kwark en de honing in een kom. Mix grondig door met een garde of met een elektrische mixer.
3. Vul 4 glaasjes met de gebakken havermoutvokken. Verdeel er daarna het cheesecake mengsel over. Werk af met fruit naar keuze of als je confituur gebruikte als zoeter kan je nog een schepje bovenop doen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met St Môret in een glaasje, voor een licht ontbijt

10 minuten

Krokant gevulde champignon bites

Krokant gevulde champignon bites Ingrediënten
  • kleine kastanjechampignons 175 g
  • verse bieslook 0.25 bos
  • panko 50 g
  • Leuke cocktailprikkers
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de steeltjes van de champignons. Vul de holte van iedere champignon met Paturain Cuisine. Wees niet te zuinig en smeer er nog een extra toefje bovenop.
3. Besprenkel de champignons rijkelijk met panko en bak het geheel zo’n 10 minuten in de oven totdat de panko bovenop goudbruin is.
4. Maak de krokante champignon bites af met bieslook en serveer met leuke prikkers.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Krokant gevulde champignon bites

30 minuten

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain een hoofdgerecht Ingrediënten
  • tonijn (naturel of met olijfolie) 200 g (netto uitlekgewicht)
  • kerstomaatjes 250 g
  • lente ui 4 tot 6
  • zwarte en/of groene olijven 60 g
  • basilicum 1 pakje
  • Paturain Knoflook & Fijne Kruiden 100 g
  • yoghurt 125 g
  • mosterd 0.5 koffielepel
  • Peper en zout
1. Laat de linzen uitlekken en was ze zorgvuldig met koud water. Doe ze in een kom (of een lunchbox) en doe daarin: de in gesneden kerstomaatjes, versnipperde lente ui, de uitgelekte en verkruimelde tonijn, de olijven en enkele blaadjes basilicum.
2. Meng de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden met de yoghurt en de mosterd tot je een vloeibare saus hebt. Breng het op smaak met peper en zout.
3. Serveer de salade en de saus apart ; samen met een stukje krokant stokbrood.
4. Tips 1: Je kan ook nog enkele ansjovissen of gekookte boontjes toevoegen aan je salade.
5. Tips 2: Als je wil dat de saus meer lopend is, kan je er 2 eetlepels water aan toevoegen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Provencaalse salade met linzen en een dressing van Paturain

30 minuten

Quiche met doperwten en Paturain

Quiche met doperwten en Paturain Ingrediënten
  • doperwten (vers of diepvries) 300 g
  • kant en klaar taartbodem 1 pak
  • eieren 4
  • lichte room 100 ml
  • peterselie 0.5 pakje
  • Peper en zout
1. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Leg de kruimeldeeg in een taartvorm en doe er de (ontdooide) doperwten in.
2. Meng de eieren met de Paturain Knoflook & Fijne Kruiden, de room en de peterselie in een mixer; voeg peper en zout toe. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 min in de oven.
3. Dien de quiche warm op met een salade. Je kan de quiche ook decoreren met rauwe doperwtjes en versnipperde peterselie.
4. Tips 1: Om ervoor te zorgen dat het deeg lekker krokant is, haal je de quiche na 20 minuten uit de taartvorm. Laat hem verder bakken op het bakpapier gedurende 10 minuten op een grillplaat in de oven. 
5. Tips 2: Als je het lekker vindt kan je de doperwten ook vervangen door gekookte groene asperges tijdens het seizoen. Je kan de quiche ook decoreren met stukjes gerookte zalm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met doperwten en Paturain

30 minuten

Paturain wraps met nootjes

Paturain wraps met nootjes Ingrediënten
  • zachte boter 50 g
  • hazelnoten 50 g (1 handvol)
  • grote wraps 4
1. Hak de hazelnoten fijn met een mes (gebruik geen elektrische keukenmachine want dan krijg je poeder).
2. Meng de boter en de Paturain Knoflook met Fijne Kruiden met een vork tot een mooi gebonden bereiding. Smeer dit mengsel op de wrap tot aan de rand. Strooi er de stukjes hazelnoot overheen en rol ze strak op. Verpak deze rolletjes apart in vershoudfolie en laat ze gedurende 30 minuten stevig worden in de koelkast.
3. Laat de oven verwarmen tot 180 °C. Snijd de wraps in 6 dikke plakjes. Leg ze op een ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Dien ze warm op bij de borrel, of laat afkoelen voor een originele lunchbox! Je zal zeker goede punten scoren!
4. Tips 1: Als je weinig tijd hebt kan je de rolletjes onmiddellijk in plakjes snijden en in de oven plaatsen, maar het resultaat zal wat minder mooi zijn dan wanneer je ze laat stevig worden in de koelkast.
5. Tips 2: Je kan de hazelnoten vervangen door amandelen, walnoten, Cajou-noten, enz…
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Paturain wraps met nootjes

30 minuten

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie Economisch Ingrediënten
  • Gerookte zalm 288 g
  • Verse spinazie 400 g
  • Tagliatelle 400 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Peper
  • Zout
1. Kook de tagliatelle « al dente » in gezouten water.
2. Warm de olijfolie op in een grote pan (of wok) en voeg geleidelijk aan de spinazie toe. Warm deze op tot de spinazie zacht is. Voeg de Paturain Cuisine toe en meng op laag vuur om een romige saus te bekomen.
3. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte tagliatelle en de gerookte zalm toe. Meng goed en kruid eventueel bij. Dien warm op
4. Tip: Als u de voorkeur geeft aan een meer vloeibare saus, voegt u een enkele lepels kookwater van de pasta toe.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tagliatelle met Paturain Cuisine, gerookte zalm en verse spinazie

10 minuten

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Groene asperges 250 g
  • Witte asperges 250 g
  • Parmaham 140 g
  • Maïzena 2 eetlepels
  • Volle melk 400 ml
  • Eiren 6
  • Verse peper van de molen
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
7. Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

30 minuten

Flammkuchen met Paturain Cuisine

Flammkuchen met Paturain Cuisine een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Pizzadeeg bodems 4
  • Rode uien 2
  • Peterselie 4 kleine takjes
  • Spekblokjes of gerookte rauwe hamblokjes 200 g
1. Pel de rode uien, snijd ze in twee en snijd ze in zeer fijne reepjes. Was de peterselietakjes en snijd deze heel fijn.
2. Rol de pizzadeegbodems gelijkmatig uit en bedek ze telkens met 2 eetlepels Paturain Cuisine. Leg de fijngehakte uivormige reepjes erover. Verdeel de spekblokjes gelijkmatig over de uien.
3. Bak de Flammkuchen in de oven op 200 °C gedurende ongeveer 20 minuten tot hij knapperig is en bestrooi met peterselie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Flammkuchen met Paturain Cuisine

30 minuten

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine een voorgerecht Ingrediënten
  • Zalmfilet zonder huid 250 g
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Knoflook 1 teentje
  • Pastinaak 1
  • Aardappelen 4 grote
  • Dille, zout, peper 2 takken
  • Olie 2 theelepels
  • Melk (3,5% vet) 1 kopje
  • Geraspte jong belegen kaas 150 g
1. Snijd de zalmfilet in 8 stukken en marineer in een kom in citroensap, zout en peper.
2. Pel en snipper de knoflook, schil de pastinaak en aardappelen en snij in dunne plakjes. Hak de dille heel fijn. Verhit in een grote braadpan wat olie en besprenkel met de gehakte knoflook.
3. Plaats de helft van de aardappelschijfjes waaiervormig in de gratineschaal en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover. Leg de gemarineerde zalmfilets erop. Plaats nu de tweede helft van de aardappelschijfjes op een waaierachtige manier op de zalmfilets en verdeel de helft van de pastinaakschijfjes erover.
4. Meng Paturain Cuisine met melk, zout en peper en verdeel het gelijkmatig over de aardappelgratin en zalmgratin. Verdeel de kaas overheen.
5. Verwarm de aardappel- en zalmgratin in de oven op 170 ° C gedurende ongeveer 45 minuten totdat deze lichtbruin van kleur is. Bestrooi de fijngehakte dille alvorens te serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappel- en zalmgratin met Paturain Cuisine

60 minuten

Zalmglaasje met brioche en Paturain

Zalmglaasje met brioche en Paturain een aperitief Ingrediënten
  • Brioche 2 sneetjes
  • Gerookte zalm 2 sneetjes
  • Tomatencoulis 20 cl
  • Olijfolie 4 cl
  • Fijngehakte bieslook
1. Snij de brioche en de zalm in blokjes.
2. Verdeel in opeenvolgende lagen in de glaasjes : de briocheblokjes, de met de olijfolie gemengde tomatencoulis en de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden.
3. Leg de zalmblokjes erbovenop en bestrooi met de bieslook.
4. Zet koel gedurende 2 uur alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmglaasje met brioche en Paturain

30 minuten

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine Ingrediënten
  • Verse tortellini 500 g
  • Walnoten 90 g
  • Knoflook 1 teentje
  • Kleine rode paprika 100 g
  • Kleine gele paprika 100 g
  • Kleine groene paprika 100 g
  • Zout, peper
1.  Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking, laat ze uitlekken in een zeef en houd ze warm.
2. Hak de walnoten grof en bak ze in een pan zonder vet gedurende ongeveer 2 minuten.
3. Pel knoflook en druk door een pers. Snijd de paprika's in twee, verwijder het zaad, was en snijd in kleine blokjes.
4. Stoof de walnoten, knoflook, paprika's in een grote pan in een beetje olie. Voeg de Paturain Cuisine toe en verwarm ongeveer 3 minuten op laag vuur terwijl je roert.
5. Voeg de warme tortellini toe en roer de saus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.
6. Tip: Enkele takken van rucola geven het recept een scherp nootachtige toets.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tortellini met walnoot-paprikasaus en Paturain Cuisine

30 minuten

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine Ingrediënten
  • Gedroogde eekhoorntjesbrood 100 g
  • Verse penne 500 g
  • ui 1
  • Knoflook 2 teentjes
  • Verse salieblaadjes 16
  • Spekblokjes 80 g
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Boter 40 g
  • Water of instant plantaardige bouillon 100 ml
  • Zout, peper
1. Week het gedroogd eekhoorntjesbrood 10 min in water.
2. Kook de penne en hak ondertussen de knoflook en uien fijn.
3. Bak de spekblokjes in olijfolie en boter, voeg vervolgens de ui, knloflook en salieblaadjes toe.
4. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en dep het droog. Voeg ze toe en laat ze 3 min. bakken.
5. Blus het geheel met het water of de bouillon en voeg Paturain Cuisine toe. Roer de penne er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
6. Tip: Versier met verse rucola. Bestrooi, naar smaak, met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Penne met eekhoorntjesbrood en spek met Paturain Cuisine

30 minuten

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam een aperitief Ingrediënten
  • kersenjam 60 g
  • ei 1
  • geschaafde amandelen
  • peper
  • verse tijm
  • lapjes bladerdeeg 2 vierkante
1. Verwarm de oven voor op t. 6 - 180 °C.
2. Snijd de lapjes bladerdeeg in vier. Bekleed de grilplaat van de oven met bakpapier en leg de vierkantjes bladerdeeg er op. Strijk de randen in met geklopt ei en verdeel 1 koffielepel kersenjam over elk vierkantje.
3. Verwijder de korst van de uiteinden van de bûche Chavroux en snijd hem in 8 plakjes. Schik deze op de bladerdeegjes, strooi er peper over, een beetje vers geplukte tijm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
4. Laat ongeveer 10 min. goudbruin kleuren in de oven.
5. Even laten afkoelen voor het serveren.
6. Tip: ook erg lekker met vijgen- of ananasjam.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Minitaartjes met Chavroux en kersenjam

10 minuten

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio een picknick Economisch Ingrediënten
  • Carpaccion van rundvlees 4 sneetjes
  • fijngehakte rode ui
  • tuinkers
  • fijne mosterd
  • Brood naar keuze 4 sneejtes
1. Bestrijk een sneetje brood met fijne mosterd
2. Leg daarop een sneetje carpaccio van rundvlees.
3. Werk af met een plakje Père Joseph, fijngehakte rode ui en tuinkers.
4. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met Père Joseph, mosterd en carpaccio

10 minuten

Rundsburger met Paturain

Rundsburger met Paturain Ingrediënten
  • Burgerbroodjes 8
  • Sneetjes spek 16
  • Sla 100 g
  • Tomaten 2
  • Gehakt rundsvlees 800 g
1. Snij de burgerbroodjes in twee en toast de beide delen.
2. Maak 4 burgers van het gehakt en bak ze naar eigen smaak. Kruid met peper en zout.
3. Bak het spek kort in de pan.
4. Besmeer de broodjes met 2/3 van de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden.
5. Beleg de broodjes met de burgers, het spek, de rest van de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden, tomatenschijfjes, sla en sluit ze.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Rundsburger met Paturain

30 minuten

Zalmtartaar met Paturain en groene appel

Zalmtartaar met Paturain en groene appel Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Zalmfilet zonder vel en zonder graten 800 g
  • Bieslook 1 bosje
  • Sjalotten 4
  • Limoenen 4
  • Olijfolie 10 cl
  • Groene appel 2
1. Meng het limoensap met zout, peper en de olijfolie.
2. Voeg deze bereiding toe aan de in blokjes gesneden zalm, de fijngehakte bieslook en de versnipperde sjalot.
3. Snij de appel in reepjes.
4. Schik de zalm over de borden, voeg de Paturain Knoflook en Fijne Kruiden toe in het midden en werk af met de appelreepjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmtartaar met Paturain en groene appel

30 minuten