I Love Cheese NL

Laatste recept

Paturain Borrel

  • 30 minmin
  • Economisch
Ontdek
Bezig met laden
174 recepten gevonden

Zelfgemaakte pizza met raclette van RichesMonts

Zelfgemaakte pizza met raclette van RichesMonts Ingrediënten
  • gebruiksklaar pizzadeeg 1 stuk(s)
  • tomatensaus 3 eetlepel(s)
  • champignons 60 gram
  • rauwe ham 2 dun(ne) plakje(s)
  • zwarte olijven 8 stuk(s)
  • oregano 1 snufje
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en maak de randen ietsje dikker. Bestrijk met tomatensaus met de achterkant van een lepel. Hak de champignons fijn en verdeel twee derde over de pizza.
2. Snij de raclette RichesMonts in dikke plakken, schik die mooi op de pizza en bestrooi met de rest van de fijngehakte champignons, in reepjes gesneden rauwe ham en zwarte olijven.
3. Kruid met oregano en zet 7 tot 8 minuten in de oven: het deeg moet mooi gerezen en de kaas perfect gesmolten zijn.
4. Laat lichtjes afkoelen alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zelfgemaakte pizza met raclette van RichesMonts

30 minuten

Muffins met ham en raclettekaas van RichesMonts

Muffins met ham en raclettekaas van RichesMonts een aperitief Ingrediënten
  • bakpoeder 7 gr
  • eieren 2 stuk(s)
  • yoghurt 1 stuk(s)
  • olijfolie
  • hamblokjes 100 gr
  • Raclette RichesMonts 75 gr
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren tot een omelet, kruid lichtjes met zout en peper en voeg achtereenvolgens de bloem, het bakpoeder, de yoghurt en de olie toe. Klop alles goed op.
2. Voeg de raclettekaas van RichesMonts en de ham toe.
3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 tot 3/4 en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de muffins mooi gerezen en goudgeel zijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Muffins met ham en raclettekaas van RichesMonts

30 minuten

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys een hoofdgerecht Ingrediënten
  • peultjes 150 gram
  • rucola 100 gram
  • knoflookteentje(s) 1 stuk(s)
  • kleine witte uien 2 stuk(s)
  • sherryazijn 1 eetlepel(s)
  • roeryoghurt 1 eetlepel(s)
  • olijfolie 4 eetlepel(s)
  • Zout, peper
1. Stoom of kook de peulen in gezouten water, zo'n 5 à 8 minuten, naargelang de grootte: ze moeten licht knapperig blijven. Giet ze af en laat ze afkoelen.
2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in de lengte doormidden en kook ze dan 10 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en bak ze dan ongeveer 10 minuten op een matig vuur in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Schep ze af en toe om: ze moeten lichtjes goud kleuren. Zet het vuur uit en laat de aardappelen afkoelen.
3. Was en droog de rucola, snijd de uien in dunne plakjes.
4. Pel het knoflookteentje en wrijf hiermee de slakom in. Doe de rucola, de peultjes en de uien in de slakom. Voeg de aardappelen toe en meng alles voorzichtig. Snijd de Pié d'Angloys  in dunne plakjes en leg die op de salade.
5. Meng de sherryazijn en de roeryoghurt in een kom en kruid met peper en zout. Voeg de rest van de olijfolie toe en overgiet de salade met deze vinaigrette.
6. Kruid net voor het opdienen met een draai van de pepermolen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade met peultjes, charlottes en Pié d’Angloys

10 minuten

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray Ingrediënten
  • Saint Albray 120 gram
  • gemengde sla 200 gram
  • kerstomaten 150 gram
  • citroenen 2 stuk(s)
  • gehakte peterselie 1 eetlepel(s)
  • gehakte bieslook 1 eetlepel(s)
  • mosterd 1 eetlepel(s)
  • rode wijnazijn 1 eetlepel(s)
  • olijfolie 1 eetlepel(s)
  • Zout
  • Peper
1. Stoom de zalmmoten ongeveer 8 minuten of bak ze in een pan met een antiaanbaklaag zonder boter/olie, 3 à 4 minuten aan elke kant.
2. Doe intussen de gemengde salade in een slakom. Snijd de kerstomaatjes in twee en voeg die toe. Hak de peterselie en bieslook fijn en voeg die ook toe. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakjes. Voeg ook die toe aan de salade.
3. Meng in een kom de mosterd, de rode wijnazijn, de olijfolie en 1 eetlepel lauw water en kruid met peper en zout. Overgiet de salade met deze vinaigrette en meng voorzichtig.
4. Dien de zalmmoten op met een halve citroen en de gemengde salade met Saint Albray.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Zalmmoten met een gemengde salade en Saint Albray

10 minuten

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray een hoofdgerecht Ingrediënten
  • zout 1 snufje(s)
  • olijfolie 1 theelepel
  • yoghurt 2 eetlepels
  • citroensap 2 eetlepels
  • bieslook 2 eetlepels
  • melk 10 cl
  • ham 150 gr
  • tomaten 4 stuk(s)
  • Saint Albray 120 gr
  • eieren 8 stuk(s)
1. Breek 4 eieren in een kom. Scheid de eierdooiers en de eiwitten van de andere 4 eieren. Voeg de eierdooiers bij de hele eieren en voeg de melk toe. Meng.
2. Doe de eiwitten in een andere kom. Voeg een snufje zout toe en klop ze op tot sneeuw met een elektrische klopper. Roer deze eiersneeuw voorzichtig door de andere eieren.
3. Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg die bij de omelet. Giet de eieren in een hapjesrpan of een grote pan met een antiaanbaklaag en bak ze 6 à 8 minuten op een matig vuur, liefst met de deksel erop. Controleer regelmatig dat de omelet niet aanbakt.
4. Snijd intussen de tomaten in schijfjes en doe ze in een slakom. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en zout. Overgiet de tomatensalade met deze vinaigrette.
5. Verwijder de korst en snijd de Saint Albray in blokjes. Als de omelet bijna klaar is, voeg dan de blokjes Saint Albray toe en bestrooi met bieslook. Laat nog enkele seconden bakken, zet het vuur uit en laat 2 minuten rusten alvorens op te dienen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Luchtige omelet met bieslook en Saint Albray

10 minuten

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika Ingrediënten
  • verse tagliatelle 250 gram
  • rode paprika's 2 stuk(s)
  • olijfolie 1 eetlepel(s)
  • melk 10 cl
  • pijnboompitten 50 gram
  • boter 20 gram
  • tijmblaadjes 1 koffielepel(s)
  • Paprikapoeder
  • Zout, peper van de molen
1. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika's en snijd ze in blokjes. Bak de paprika's 3 minuten in olijfolie op een hoog vuur en zet die dan aan de kant.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle ongeveer 3 minuten: de pasta moet "al dente" zijn. Giet de pasta af, voeg een beetje boter toe en houd warm.
3. Doe de Saint Agur in een pan en laat die op een zacht vuurtje smelten. Leng geleidelijk aan met melk en voeg dan de tijm, een snufje paprika en een beetje peper toe. Verwarm zonder aan de kook te brengen.
4. Rooster intussen de pijnboompitten 1 minuut in een antiaanbakpan zonder boter/olie.
5. Verdeel de pasta over de borden, overgiet met de saus en bestrooi met pijnboompitten. Versier de borden met rode paprikablokjes en bestrooi met een snufje paprikapoeder.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tagliatelle met een romig sausje van Saint Agur en paprika

10 minuten

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur Economisch Ingrediënten
  • grof zout 1 snufje(s)
  • olijfolie 2 eetlepel(s)
  • Citroensap 2 eetlepel(s)
  • yoghurt brassé 2 eetlepel(s)
  • sjalot(en) 2 stuk(s)
  • Saint Agur 125 gram
  • sperziebonen 500 gram
  • gekookte ham 6 plakje(s)
1. Dop de sperziebonen en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten kokend water. Bestrijk de plakjes ham ondertussen met de helft van de Saint Agur. Rol de ham op en snij in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2. Giet de gekookte sperziebonen af (ze moeten "al dente" blijven) en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe. Snijd de rest van de Saint Agur in blokjes en voeg ook die toe.
3. Meng de yoghurt, de olijfolie en het citroensap in een kom, kruid met een snufje peper. Overgiet de salade met deze citroenvinaigrette en meng voorzichtig. Schep de salade op de borden en leg daar de rolletjes Saint Agur bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Salade van sperziebonen met rolletjes Saint Agur

10 minuten

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur Gemiddeld budget Ingrediënten
  • olijfolie
  • verse room 2 eetlepel(s)
  • kippenbouillon 1 stuk(s)
  • knoflook 1 stuk(s)
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • bloemkool(en) 1 stuk(s)
  • Saint Agur 125 gram
1. Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Verwarm de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en laat 2 minuten slinken. Overgiet met 1 liter water, kruid met peper en breng aan de kook.
2. Voeg het blokje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het is opgelost. Voeg de in roosjes gesneden bloemkool toe, dek af en zet het vuur lager. Laat 15 minuten sudderen.
3. Voeg de light room toe en mix tot een lichtgebonden roomsoep. Verdeel deze bloemkoolroomsoep over 4 diepe borden en werk af met 2 dunne plakjes Saint Agur zonder korst. Je kunt de soep meteen serveren.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bloemkoolroomsoep met Saint Agur

10 minuten

Baarsfilet in papillot met Saint Albray

Baarsfilet in papillot met Saint Albray Ingrediënten
  • Saint Albray 120 gr
  • sperziebonen 400 gr
  • tomaat 1 stuk(s)
  • sjalotten 2 stuk(s)
  • knoflook 1 stuk(s)
  • jus de citron 1 theelepels
  • olijfolie 1 theelepel
  • peterselie 3 blaadje(s)
  • peper 1 snufje(s)
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de baarsfilet in 4 gelijke moten (snijd de vis eerst in de lengte doormidden als die niet heel dun is) en leg dan telkens één moot in het midden van 4 vierkante stukken bakpapier.
2. Verwijder de korst van de Saint Albray en snijd de kaas in plakken, leg die op de porties vis. Bestrooi met 2 eetlepels peterselie.
3. Snijd de tomaat in vier, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Verdeel die rond de baarsfilets. Kruid met peper en sluit de papillotten. Zet 18 minuten in de oven.
4. Stoom intussen de sperziebonen (of kook ze in gezouten kokend water) gedurende zo'n 10 minuten, giet ze dan af. Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan, voeg de sjalotten, de knoflook en de sperziebonen toe. Bak dit alles gedurende 3 minuten, regelmatig roeren. Besprenkel met citroensap en bestrooi met de resterende peterselie.
5. Serveer de papillotten met de sperziebonen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Baarsfilet in papillot met Saint Albray

10 minuten

Ossenhaas met Saint Agur

Ossenhaas met Saint Agur Economisch Ingrediënten
  • olijfolie 2 eetlepels
  • bieslook 2 eetlepels
  • knoflook 2 stuk(s)
  • champignon(s) 550 gr
  • Saint Agur 125 gr
  • filet(s) mignon(s) 500 gr
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de ossenhaas in 8 medaillons en bak die ongeveer 15 minuten in 1/2 eetlepel olijfolie. Draai de medaillons regelmatig om.
2. Hak intussen de champignons fijn en sauteer ze gedurende 3 minuten in de resterende olijfolie op een hoog vuur. Voeg de gepelde en gehakte knoflook en de bieslook toe. Laat nog 10 minuten bakken.
3. Doe de gebakken ossenhaas in een ovenschotel en leg op elke medaillon één achtste deel van de Saint Agur. Kruid lichtjes met peper en zet 2 à 3 minuten in de oven: de Saint Agur moet net beginnen te smelten.
4. Verdeel de gebakken champignons over de borden en leg op elk bord twee ossenhaasmedaillons met Saint Agur.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Ossenhaas met Saint Agur

10 minuten

Uiensoep met Saint Albray

Uiensoep met Saint Albray Ingrediënten
  • Saint Albray 100 gram
  • boter 30 gram
  • kippenbouillon 1 liter(s)
  • tijm 1 eetlepel(s)
  • volkorendbrood 8 sneetje(s)
1. Hak de uien fijn. Bak ze 10 minuten op een heel zacht vuur in boter tot ze lichtbruin kleuren.
2. Voeg de kippenbouillon, zout en tijm toe. Laat 45 minuten zachtjes koken.
3. Rooster de sneden brood in de oven en leg vlak voor het opdienen een schijfje Saint Albray op elke boterham. Laat de kaas enkele minuten smelten in de oven.
4. Schep de soep in een terrine en leg de sneetjes brood op de soep. Roer enkele blokjes Saint Albray door de soep.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Uiensoep met Saint Albray

10 minuten

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit) een picknick Ingrediënten
  • aardappelen 200 gram
  • Passendale Classic 4 plak(ken)
  • droge witte wijn 2 deciliter(s)
  • gevogeltebouillon 1 blokje(s)
  • rozemarijn 1 takje(s)
  • sjalot(ten) 1 stuk(s)
  • boter 50 gram
  • Serranoham 12 fijne plak(ken)
  • Peper
  • Zout
1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn.
2. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn opgenomen hebben.
3. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale kaas.
4. Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boerenbrood met tartiflette (Franse specialiteit)

30 minuten

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten Ingrediënten
  • sel fin
  • huile d'olive
  • farine 1 cuillère(s) à soupe
  • pâte feuilletée 1 stuk(s)
  • rode paprika(s) 1 stuk(s)
  • tomate(s) 2 stuk(s)
  • courgette(s) 1 stuk(s)
  • Brie Le Rustique 200 gramme(s)
  • knoflookteentje(s)
  • pijnboompitten
1. Maak de groenten klaar: hak het knoflookteentje fijn, snijd de courgette in schijfjes, ontvel en ontpit de tomaten. Snijd de tomaten en de paprika in reepjes.
2. Stoof de knoflook in een scheutje olijfolie en voeg dan de courgette en de paprika toe. Roer regelmatig om en voeg de tomaten en de pijnboompitten toe als de groenten gaar zijn (10 min.). Kruid met peper en zout.
3. Vet de bodem van vormpjes met een hoge rand in met boter. Verdeel de groenten over de bodem. Bestrooi met een eetlepel bloem en leg daarop cirkels bladerdeeg met dezelfde diameter als de vormpjes.
4. Prik in het deeg en zet de taartjes 25 minuten in de oven op 180°C.
5. Haal de taartjes uit de vormen, leg er enkele plakjes Brie op en laat ze nog 5 minuten gratineren onder de grill.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Tarte tatin met Brie Le Rustique en zuiderse groenten

30 minuten

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken” een aperitief Ingrediënten
  • salade_nl 50 gramme(s)
  • poivre
  • sel fin
  • huile d'olive
  • basilic 4 cuillère(s) à soupe
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • zwarte olijven zonder pit 25 gramme(s)
  • gedroogde toma(a)t(en) 50 gramme(s)
  • Brie Le Rustique 1 stuk(s)
1. Pel en snipper de ui. Meng hem met de gedroogde tomaten, de zwarte olijven, de basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
2. Snijd de brie in het midden door, bestrijk de onderste helft met de vulling en leg de bovenste helft er opnieuw op.
3. Snijd de brie in punten en serveer die met een salade, op smaak gebracht met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”

30 minuten

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis een voorgerecht Ingrediënten
  • crème fraîche 1 cuillère(s) à soupe
  • kwark 1 cuillère(s) à soupe
  • Le Rustique petit Munster 0.25 stuk(s)
  • haddock fumé 40 gramme(s)
  • echalote(s) 150 gramme(s)
  • beurre 50 gramme(s)
  • vinaigre de xérès 1 cuillère(s) à soupe
  • sucre en poudre 1 cuillère(s) à soupe
  • sel fin
  • poivre
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
2. Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
3. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snufje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
4. Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
5. Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne plakjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige taart met Le Rustique petit Munster en gerookte schelvis

10 minuten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

Risotto met Brie Le Rustique en erwten Ingrediënten
  • persil plat 3 cuillère(s) à soupe
  • bouillon de légumes 50 centilitre(s)
  • poivre
  • sel fin
  • Brie Le Rustique 100 gramme(s)
  • beurre 40 gramme(s)
  • bouillon de légumes 1 litre(s)
  • vin blanc sec 15 centilitre(s)
  • huile d'olive
  • oignon(s) 1 stuk(s)
  • riz à risotto 250 gramme(s)
  • erwten 150 gramme(s)
1. Bak de champignons aan in 10g boter.
2. Maak de bouillon: breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje en laat de erwten dan 5 minuten koken in de bouillon.
3. Hak de ui fijn en stoof hem in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en roer 3 minuten om. Voeg de witte wijn toe.
4. Bevochtig de rijst met een opscheplepel bouillon. Zodra de rijst de bouillon opgenomen heeft, doe je dit opnieuw tot de rijst gaar is (30 min)
5. Voeg als laatste de erwten, de champignons, de resterende boter, de blokjes brie en de fijngehakte peterselie toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met Brie Le Rustique en erwten

30 minuten