Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden

Spinaziesalade met romige dressing en Bressot Kruiden

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Bressot smakelijk eten! Paprika & Peper

    1 kuipje(s)
  • Verse spinazie

    300 gr.
  • Rode ui(en)

    1 st.
  • Zout

    1 theel.
  • Suiker

    1 theel.
  • Witte wijn azijn

    2 eetl.
  • Groene appel

    1 st.
  • Pijnboompitten

    2 eetl.
  • Gerookte spekreepjes

    125 gr.
  • Water

    1 dl.
  • Olijfolie

    2 eetl.
  • Zout

Voorbereiding

  1. Vul een grote bak of kom met koud water en fris hier de spinazie in op. Laat enkele minuten in het water liggen en draai vervolgens droog in een slacentrifuge.
  2. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Duw de ringen uit elkaar en leg in een kom.
  3. Strooi het zout en de suiker erover en laat 15 minuten staan. Dit breekt de structuur van de ui af en vermindert de scherpte. Giet het eventuele vrijgekomen vocht eraf en voeg de azijn toe. Laat nog enkele minuten staan.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Bestrooi met zout.
  5. Bak de spekjes uit in dezelfde pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Snijd de groene appel in dunne reepjes.
  7. Maak een romige paprika & peper dressing door de Bressot te verdunnen met water en olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met een staafmixer of met een blender. Breng op smaak met een beetje zout.
  8. Meng de spinazie met de pijnboompitten, ingelegde rode uien, spekjes en appel en serveer in een mooie kom.
  9. Giet er aan tafel de dressing over.

A la une