Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux

Voedselbereiding :
meer dan 60 minuten
Kost:
Gemiddeld budget
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Ovenschotel

  • aubergines

    2
  • tomaten

    5
  • ronde courgettes

    5
  • rode paprika's

    2
  • fijngesneden uien

    4
  • gehakte teentjes knoflook

    4
  • olijfolie

  • peper

  • zout

  • tijm

  • rozemarijn

  • laurier

  • Bechamel met Chavroux

  • boter

    30 gram
  • bloem

    25 gram
  • melk

    Liter

Voorbereiding

Ovenschotel

Spoel al de groenten. Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de uien toe, de look, de gepelde en in reepjes gesneden paprika’s, de tijm, de rozemarijn en de laurier, peper en zout. Laat stoven op zacht vuur.

Snij de aubergines in plakjes van 1 cm, bak ze goudbruin in olijfolie, kruid met peper en zout en zet opzij.

Snij de courgettes in plakjes van 1 cm, gaar ze 1 min in gezouten kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij de tomaten in plakjes van 5 mm, kruid ze met peper en zout en zet opzij.

Vul een ovenschaal in opeenvolgende lagen met de groenten en de gekonfijte uien en paprika’s.

Zet 1 u 15′ in de oven op 160°. Overgiet op het einde met de warme bechamel met Chavroux.

 

Bechamel met Chavroux

Laat de boter in een kookpot smelten, voeg de bloem toe en roer met een spatel. Laat 2 min op zacht vuur bakken. Voeg er de koude melk, al roerend met een garde, geleidelijk bij. Laat 3 min doorkoken, voeg dan de Chavroux toe en mix.

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Cyril Haberland chef étoilé

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une