Door verder te surfen op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je bezoeken aan de site te volgen, je ervaring op deze site te verbeteren, gerichte reclame mogelijk te maken, recepten, artikelen en producten te onthouden en te bekijken. Voor meer informatie, klik op deze link . Klik om je cookies in te stellen..

Cookies manager

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Knapperige filet mignon met Saint Agur

Voedselbereiding :
max. 10 tot 30 min
Kost:
Economisch
Type:
een hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
  • Saint Agur

    125 gr
  • filet mignon

    500 gr
  • bladerdeeg

    250 gr
  • rauwe ham

    4 sneetjes
  • olijfolie

  • Ei(eren)

    1 stuk(s)
  • Een beetje bloem

  • Zout

  • peper

Voorbereiding

  1. Snijd de filet mignon in twee en snij dan elk stuk in de lengte doormidden. Zo krijg je vier “steaks” van ongeveer 10 cm lang. Kruid ze met peper en zout, bak ze in olijfolie op een matig vuur, zo’n 4 minuten aan elke kant, leg ze dan op een bord om af te koelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak, snijd er 4 vierkanten van elk ongeveer 14 cm uit.
  3. Bestrijk de filet mignon rijkelijk met Saint Agur  en rol er dan de sneetjes rauwe ham rond. Leg het vlees op het bladerdeeg en rol dit op. Druk de randen goed aan. Leg de deegpakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, maak er mooie inkepingen in met een vork en bestrijk met een losgeklopt ei.
  4. Zet zo’n 15 minuten in de oven: het bladerdeeg moet goudgeel zijn. Laat lichtjes afkoelen alvorens op te dienen.

Andere recepten die je misschien leuk vindt...

A la une